T.N.J. v Action aréně v Paskově – T.N.J.
Reporty z akcí

T.N.J. v Action aréně v Paskově


Naše elitní totálně neprofesionální jednotka se zúčastnila 19.2.2020 CQB akce v Paskově.
Bylo deštivé únorové odpoledne. Infernal, Dave a já jsme seděli v kanclu a téměř odpočítávali čas, kdy to konečně budeme moci zabalit a jet na dlouho očekávanou CQB akci, na kterou nás Infernal již delší dobu přemlouval. Tak co bychom ten Paskov nezkusili, je to kousek a rozhodli jsme se tedy jet. Z kanclu jsme společně vyrazili cca 45minutovou cestu z Opavy do Paskova. Nejdříve jsme však ještě stihli vyděsit všechny kolegy z kanclu, jelikož jsme se už převlékli do “pracovního” airsoft úboru přímo v práci 🙂 Po trpělivém ujišťování našich kolegů, že se jedná o repliky zbraní a nikoli o zbraně skutečné, svorně vycházíme k autům a konečně vyrážíme.

Zvenku by člověk neřekl, že se zde nachází nějaká airsoft aréna. Dle Infernalových pokynů tedy vjíždím do dvora pivovaru v Paskově, kde se krom nablýskané brány neblýská vůbec nic 🙂 Prostě brownfield jak má být. Krom organizátorů jsme tu první. Vcházíme tedy do sklepení, kde se má celá akce odehrávat. Velmi se tady dbá na jouly a úsťovou rychlost. Což samozřejmě kvitujeme, jelikož operovat s úsťovkou vyšší než 100m/s v takto uzavřených prostorách si skutečně říká o nepěkné zranění a malér. Jsme tedy vzápětí změřeni a po zaplacení vstupného nabíjíme zásobníky a procházíme si “hřiště”.

Hřiště má dvě patra a nabízí luxusní překážky, 20 místností a více než 1250 metrů čtverečních hrací plochy. Maximální kapacita je 20 hráčů.

Postupně dochází další hráči až se jejich počet ustálí na konečném čísle 15. Fasujeme svítící led pásky (zelené a nebo červené) a dělíme se na dva týmy po sedmi respektive 8 lidech. Náš tým dostává červené pásky. Po brífingu a nezbytném vysvětlení pravidel, si dáváme první 4 kola team dethmatch.

Odcházíme na hřiště. S lehkou nervozitou si nasazuji košík a brýle. V mžiku se mi zamlží – co dodat, budu střílet poslepu, ještě že ty pásky svítí. Po výkřiku “HRA”, se adrenalin valí rychle do krve, neprofesionálně brouzdám arénou, která je pouze sporadicky osvětlena a hledám své cíle. Svist kuliček protíná vzduch. Je to tady. Křečovitě se držím infernala a davea, nicméně oba mi mizí v mlze, kterou vytváří mé brýle. Měl jsem tam udělat více děr, pomyslím si ještě a vzápětí se rychle kryju za stěnou, do které se zarývají plastové projektily. Konečně se odhodlávám a vybíhám z ukrytu, pálíc od boku (samozřejmě SEMI only, jak bylo v pravidlech). “Mrtvý” zakřičí můj cíl a já jsem nadšen, že hned v prvním kole někoho zabíjím. Oba týmy se takřka vymlátí a já zůstávám skoro sám. Krčím se v úkrytu a odpočítávám poslední vteřiny hry. První kolo jsem přežil. Následují ještě tři podobná kola, kde to postupně koupím do různých částí těla. Rychle si však na bolest zvykám, co mi koneckonců zbývá.

Aréna se nám dostává rychle do krve, nakonec se rozhoduji namísto své m4 používat pouze pistoli, jelikož ji mám novou a chci ji prubnout. Krásně se tak vyřádím. Postupně se střídají různé herní módy. Za zmínění určitě stojí herní mód s bombou, kdy jedna skupina hraje “teroristy”, kteří se snaží bombu schovat v aréně a následně ji bránit a druhá skupina hraje “policajty”, kteří se snaží bombu najít a eliminovat teroristy. Na rozdíl od teroristů, se “policisté” mohou oživovat na respawnu a ihned se zapojit zpátky do hry. Mají tedy neomezeně životů oproti teroristům. Hra končí v okamžiku, kdy je bomba zneškodněna.

Další skvělý mód, který jsme hráli poté až do konce, byl mód, kdy po zastřelení nepřítele, se k němu ještě musí přijít a vypnout mu svítící náramek. Až poté je vyřazen. Do té doby ho mohl kdokoliv z jeho spoluhráčů oživit. Když se navíc zhasla celá aréna a hrálo se potmě, byl to mimořádně silný a akční zážitek. Jako poslední hru jsme zbyli takřka jenom my + jeden externí spoluhráč proti 4 dalším. Netřeba dodat, že jsme to totálně zlamili a byli jsme nelichotivě vypráskaní z arény. Ale i přes tuto (po naší taktické stránce zbabranou hru), jsme byli spokojeni.

Moc jsme si to jako tým užili a když jsem pak kolem deváté večer arénu opouštěli, byli jsme unaveni, ale naprosto zrelaxovaní. Určitě se sem co nevidět vrátíme. Přejeme pořadatelům hodně spokojených hráčů.

Oficiální stránka: https://www.airsoftpaskov.cz/
FB: https://www.facebook.com/actionarenapaskov/

Týpek, který propadl Airsoftu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.